ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Η Σκόπελος είναι ένας παραδεισένιος τόπος με μεγάλη ποικιλομορφία χλωρίδας και πανίδας, όμορφα πευκοδάση, ελαιώνες και δαμασκηνιές.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την επαφή με τη φύση, περπατώντας στα μονοπάτια που οδηγούν σε όμορφες περιοχές με βυζαντινά μοναστήρια και μικρούς οικολογικούς παράδεισους.
 
ΚΟΛΥΜΠΙ -ΨΑΡΕΜΑ
Η Σκόπελος χαρακτηρίζεται από τις πεντακάθαρες γαλάζιες παραλίες της.
Καθεμία έχει κάτι ξεχωριστό να σας προσφέρει.
Η πλαζ Στάφυλος είναι στο νότιο μέρος της Σκοπέλου 4 χιλ. μακριά από το κέντρο. Είναι οργανωμένη πλάζ με ξαπλώστρες, μπαρ και εστιατόριο.
Ακριβώς δίπλα στο Στάφυλο είναι η πλάζ Βελανιό (ονομαστή πλάζ γυμνιστών).
Ο Αγνώντας είναι το δεύτερο απάνεμο λιμάνι του νησιού με μικρή παραλία για κολύμπι και ψαροταβέρνες.
Το Λιμνονάρι είναι πλαζ με ψιλή άμμο, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ταβέρνες.
Ο Πάνορμος, μία υπέροχη παραλία με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Εκεί υπάρχει καλοκαιρινός οικισμός με πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, μπαρ και ταβέρνες.
Η Μηλιά η μεγαλύτερη πλαζ του νησιού απέναντι από τη βραχονησίδα Δασιά, αμμουδερή με γαλαζοπράσινα νερά, οργανωμένη για να υποδεχτεί τους επισκέπτες.
Το Καστάνη, μικρή αλλά γραφική πλάζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας mamamia. Σήμερα αξιοποιημένη σωστά υποδέχεται πλήθη τουριστών.
Υπάρχουν πολλές ακόμη παραλίες στη Σκόπελο που μπορείτε να εξερευνήσετε όπως Γλυστέρι, Γλυφονέρι, Αμάραντος, Χόβολο, Αρμενόπετρα, Κατακαλού κλπ.
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Περίπατος στη Χώρα της Σκοπέλου
Η Χώρα της Σκοπέλου είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός. Αξίζει να περιηγηθείτε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια της και να θαυμάσετε τα μικρά βυζαντινά εκκλησάκια που ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά καθώς και το Κάστρο στο ψηλότερο σημείο της Χώρας.
Αξιοθέατα
Περιήγηση στον Αη Γιάννη στο Καστρί.
Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού 20χιλ.από τη Χώρα. Η διαδρομή είναι μοναδική, μέσα από παρθένα δάση από πεύκα και καστανιές. Το μικρό εκκλησάκι χτισμένο πάνω στο βράχο μέσα στη θάλασσα προκαλεί δέος ανεβαίνοντας τα πολυάριθμα σκαλοπάτια για να φτάσετε εκεί.
Εκεί έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας mamamia και από τότε έγινε γνωστό και πολλοί το επιλέγουν για την τελετή του γάμου τους.
Επίσκεψη στο θαλάσσιο πάρκο.
Καραβάκια καθημερινά ξεκινούν από το λιμάνι της Σκοπέλου από όπου μπορείτε να επισκεφτείτε το θαλάσσιο πάρκο των Βορείων Σποράδων και να δείτε σπάνια είδη όπως τη φώκια monachus που συμπεριλαμβάνεται στα προστατευόμενα θαλάσσια είδη.
Επίσκεψη στα μοναστήρια
Μονή Ευαγγελίστριας, Μονή Αγίας Βαρβάρας, Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρα, Μονή Τιμίου Προδρόμου κλπ.